KÜLDETÉSÜNK 

Solymár Állatgyógyászat - alternatív állatgyógyászat

Küldetésünk a hozzánk betérő betegeink eredményes gyógykezelése, valamint a számukra megfelelő prevenciós eljárások alkalmazása (védőoltások, szűrővizsgálatok, parazitás betegségek megelőzése).  A Solymári Állatgyógyászati Rendelő munkatársai arra törekednek, hogy az Ön kedvencei nagy figyelmet, alapos vizsgálatot és egyedi ellátást kapjanak.
Munkatársaink sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, folyamatosan továbbképzéseken vesznek részt. A kezelési és vizsgálati módszereinkre a kiváló minőségű anyagok, valamint a legfejlettebb kezelési és diagnosztikai berendezések használata jellemző.

ORVOSAINK, MUNKATÁRSAINK

Dr. Major Edina állatorvos 

A családunkban mindig is rengeteg állat megfordult a kedvtelésből tartott állatokon át a haszonállatokig és én már kicsi gyermekként tudtam, hogy állatokkal szeretnék dolgozni. Bár az irány még képlékeny volt, 15 évesen végül meghoztam a döntést, hogy állatorvos szeretnék lenni, ennek tükrében váltottam iskolát és töretlenül készültem a felvételire és az egyetem elvégzésére.

Egyetemi éveim alatt, amikor csak a tanulmányaim lehetővé tették igyekeztem különböző kisállat rendelőkben segédkezni és gyakorlatot szerezni. Bár az egyetemi gyakorlatok alatt a lovakkal és haszonállatokkal folyatott munkát is örömmel végeztem, érdeklődésem véglegesen a kisállat gyógyászat irányába fordult. Diplomámat 2022 februárjában szereztem meg és azóta a Ligeti Állatorvosi Rendelő csapatát igyekszem erősíteni, ahol olyan szakmai példamutatást és a fejlődésemet segítő, támogató környezetet kaptam, melyet korábban csak remélni mertem.

2022. December 1. óta a Solymári Állatgyógyászati Rendelőben is dolgozom.

Hosszú távú céljaim között szerepel a kisállatgyógyász szakállatorvosi képzés elvégzése, valamint képalkotó diagnosztikai és sebészeti ismereteim minél szélesebb körű bővítése. Ezenfelül az elmúlt években a magánéletemben kimagasló szerep jutott a kutyákkal való foglalkozásnak, így az etológia, a viselkedésterápia is érdeklődésem középpontjába került, a tapasztalataimat pedig igyekszem a rendelői munkám során is kamatoztatni, hiszen mind tudjuk, hogy az állatorvosi látogatások számos kiskedvenc számára igen komoly stresszel járnak.

Munkán kívüli szabadidőmet elsősorban 6 éves mentett agárkeverékemmel és 28 éves, ám annál fittebb és fiatalosabb lovammal töltöm. Ezenkívül egy 3 lábú mentett cica színesíti mindennapjaimat.

Dr. Torda Orsolya Julianna állatorvosegzotikus állatok szakállatorvosa

 

Egyetemi tanulmányaimat az ELTE biológus szakán kezdtem, majd a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karának állatorvos-doktor szakán folytattam.

Az egyetem elvégzése alatt, az utolsó két év keretein belül felsőfokú vadgazdamérnöki végzettséget is szereztem.
A diplomáimat 2013-ban vehettem át.
Egyetemi éveim során gyakorlatot szereztem több külföldi egyetemen (Norges veterinaerhogskole, Oslo; Ontario Veterinary College, Guelph), ahol a kisállatok mellett az egzotikus állatok gyógyászatával is foglalkozhattam.
Dzsungáriai törpehörcsögeket és törpe kosorrú nyulakat tenyésztettem.
Az ELTE Etológia Tanszék PhD hallgatójaként a kutyák elhízásának okát vizsgáltam, kutatóként majdnem egy évet a Padovai Egyetem Állatorvos karának viselkedés laboratóriumában töltöttem.
2018 óta vagyok az egzotikus állatok szakállatorvosa.
2021 óta vagyok a Magyar Kutyasport Szövetség húzósport versenyein állatorvos.
2022-ben a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság képzését elvégezve lettem fizioterapeuta. 
2022-ben mester diplomát szereztem a Padovai Egyetemen, a tengeri emlősök természetvédelmi állatorvoslásából.

Főbb érdeklődési köröm az egzotikus kisemlősök, hüllők ellátása mellett a sport kutyák rehabilitációja, sérülések prevenciója.

Hobbim, búvárkodás, síelés, canicross, dogscooter, agility

Dr. Sasvári Mátyás állatorvos 

 

Falusi gyerekként már kiskoromban rendkívül sokféle állat vett körül, így a középiskolában határozott célom volt, hogy az állatok világával szeretnék foglalkozni. Először az Állatorvostudományi Egyetem biológus szakán kezdtem tanulni, majd hivatásomat állatorvostan hallgatóként találtam meg; diplomámat 2023 februárjában kaptam kézhez.

Már egyetemi éveim alatt elkezdtem praktizáló állatorvosok mellett tanulni, főleg Solymár vonzáskörzetében. Harmadéves koromban id. Dr. Molnár Attila mellett jártam a vidéket, majd ifj. Dr. Molnár Attila rendelőjében tevékenykedtem és tanultam a gyakorlati állatorvoslás mikéntjét. Az egyetemen a Gyógyszertani és Méregtani Tanszéken végeztem TDK kutatásomat, majd szakdolgozatomat.

Diplomázásom után sem kerültem messze az alma matertől, ugyanis a Járványtani és Mikrobiológiai Tanszék munkatársa lettem. 2023. márciusában csatlakoztam a Solymár Állatgyógyászat csapatához, ahol a lehető legmagasabb szakmai felkészültséggel várom az érkező állatokat és gazdájukat.
Folyamatosan képzem magam, jelenleg az ultrahang-diagnosztika és egyéb képalkotó diagnosztikák minél magasabb szintű elsajátításán dolgozom, illetve a lágyszervi sebészet területén is fejlesztem rutinomat. Érdeklődésem szinte minden állatfajra kiterjed, haszon- és egzotikus állatokra is, a közeljövőben pedig a szakállatorvosi képzettséget szeretném megszerezni.

A rendelkezésemre álló szabadidőt minél jobban igyekszem kihasználni mind sport-, mind kulturális tevékenységekkel a családom és barátaim társaságában.

Pilisvörösvári és Ürömi társrendelőkben dolgozó kollégák, akikkel ügyeletben is találkozhatnak

Dr. Saufert Gyula

Pilisvörösvári Állatorvos

Az egyetem elvégzése után először sertés és szarvasmarha telepen, majd egy versenyistállónál dolgoztam.1992-ben a kedvenc állatokhoz való kötődésem miatt úgy döntöttem: saját állatorvosi rendelőt nyitok. Pilisvörösváron béreltem épületet és nyitottam meg rendelőmet, elsők közt a megyében.
A praxis folyamatos bővítésével, állateledelbolt és kutyakozmetika nyitásával kinőttük az épületet és végre sikerült saját ingatlanba költözni a Kisfaludy u. 48-ba. Az épület rendbehozatala után a rendelő felszereltségét bővítettem, a folyamatos fejlesztések után most már videootoscop, ultrahang diagnosztika, nagyfrekvenciás röntgenkészülék, automata röntgenfilm hívó, ultrahangos fogkőeltávolító, a tökéletes műtéti sebkészítéshez és vérzéscsillapításhoz elektrokauter, az állatok biztonságos altatásához altatógép, oxigén koncentrátor, őrzőmonitor, állatmérleg várja a pácienseket.

Műtőnkben már csontsebészeti beavatkozásokat is el tudunk végezni.2008 szeptemberére készült el a nappali kórház részleg. A fejlesztések mellett természetesen rendszeresen továbbképzéseken is részt veszek. 2002-ben külföldre távozó kollégámtól átvettem az Ürömi Állatorvosi Rendelő irányítását, ahol dr. Szeleczky Regina és dr. Minya László állatorvosok várják a pácienseket.

Hobbim a lovaglás, amit lassan 30 éve űzök, most Cupidóval a 6 éves angol telivérrel.

Dr. Minya László

Ürömi Állatorvos

Szinte már kisgyerekkoromtól kezdve predesztinálva volt, hogy állatorvos leszek, mert édesapám és nagybátyám is állatorvos és sok időt töltöttem velük. Gyerekként mindig is lenyűgözött az a szeretet és az a tisztelet, ami körülvette őket. Engem a gyógyítás öröme sarkall arra, hogy igyekezzek mindig mindent megtenni a beteg állatokért, mert nincs annál boldogabb pillanat, mint amikor egy elesett, kiszolgáltatott állatot sikerül meggyógyítani.

Az egyetem elvégzése után a Budatétényi Állatkórházban volt lehetőségem tíz évig dolgozni és sok tapasztalatot szerezni.
Jelenleg Dr. Varga Eszter kolléganőmmel saját praxist üzemeltetünk, illetve az Ürömi Kisállatrendelőben is csapattag vagyok és időnként a Pilisvörösvári Ligeti Rendelő munkájában is részt veszek.

Kedvenc szakterületem az ultrahangos diagnosztika és a sebészet.

A szakdolgozatomat is a sebészeti tanszéken írtam veseátültetés témakörben.
Mottóm: egy gyógyult állat öröme a környezetében lévő embereket is boldoggá teszi.

Dr. Fehérvári Dóra

Pilisvörövári Állatorvos

Állatorvosi diplomámat 2012 februárjában szereztem. Az egyetemi szakdolgozatom témája a kutyák és macskák parazita-fertőzöttségének felmérése volt, melynek kapcsán az egyetem utolsó éveiben különösen sok időt töltöttem az Ürömi Állatorvosi Rendelőben. Végzés utáni első évben Solymáron dolgoztam egy kisállatorvosi rendelőben, ahol a kutyák és macskák ellátásába nyerhettem betekintést. Hamarosan a képalkotó diagnosztika (röntgen, ultrahang, mikroszkóp) és sebészet iránti érdeklődésem változtatásra késztetett. Szerencsémre a Ligeti Állatorvosi Rendelőbe éppen állatorvost kerestek, így kerültem Pilisvörösvárra 2013 márciusában. Ez a lépés  életem fordulópontjává vált, ugyanis egy nagyszerű, lelkiismeretes, állatszerető állatorvos csapat részévé válhattam, a gyerekkori álmom tulajdonképpen ekkor vált valóra.

A rendelő és a műszerpark folyamatos fejlesztésével, rendszeres rendelői vizitekkel és továbbképzéseken való részvétellel igyekszünk munkánkat, hivatásunkat egyre magasabb szinten végezni.

2018 májusa óta Kisállatgyógyász-szakállatorvos vagyok.

RENDELÉS

Solymári Állatgyógyászati Rendelő

Rendelőnk címe:

2083 Solymár, Pilisvörösvári u. 17.

Tel.: +36 30 964-2160

 

Nyitvatartás:

FIGYELEM: előzetes időpont egyeztetés alapján a következő nyitvatartás szerint dolgozunk:

 

Hétfőtől - Péntekig: 9:00-12:00 és 14:00-19:00
Szombat: 9:00-12:00

Vasárnap : Zárva!

Egyéb időszakban továbbra is vállalunk ügyeleti ellátást!

 Orvosok:

dr. Major Edina - dr. Torda Orsolya - dr. Sasvári Mátyás

Az alábbi állatfajok állatorvosi ellátását vállaljuk:
kutya, macska és alapellátásban (védőoltás, féreghajtás, egyszerűbb kezelések): vadászgörény, tengerimalac, törpenyúl, nyúl, házi baromfi

HÍVÁSRA HÁZHOZ MEGYÜNK!

 Ügyelet : +36 30 964-2160

Ügyelet minden nap (hétvégén és munkaszüneti napokon is) reggel 7-től este 8-ig!

(Legközelebbi éjszakai ügyelet a Lehel úti állatkórházban.)

a fenti számon hétvégeken/ünnepnapokon:
dr. Major Edina, dr. Minya László, dr. Bartal Balázs, és dr. Saufert Gyula állatorvosok érhetőek el.

(Az ügyeletet kizárólag a vonzáskörzetünkből érkező pácienseink számára tudjuk biztosítani!)

KEDVENC AKCIÓS VIDEÓINK

Szép videókat készítettünk, ezeket örömmel megmutatjuk!